Vestas haalt grootste onshore wind projectorder wereldwijd binnen

| 28 december 2023

Vestas heeft een order bevestigd gekregen door Pattern Energy voor de energievoorziening van een groot deel van  SunZia Wind project in New Mexico, VS. Met een omvang van 1,089 GW, is deze order voor Vestas de grootste tot nu toe op de Amerikaanse markt en het grootste onshore project wereldwijd.

© Vestas

De order voor het 3,5 GW SunZia Transmission and Wind project bestaat uit 242 V163-4.5 MW-turbines en is tevens de grootste order wereldwijd voor Vestas’ nieuwste factor-turbine met hoge capaciteit.

De order omvat levering, levering en inbedrijfstelling van de turbines, evenals een meerjarige Active Output Management 5000 (AOM 5000) serviceovereenkomst, ontworpen om optimale prestaties van de activa te garanderen. Het merendeel van de Vestas-turbines zal in de Verenigde Staten worden gemaakt.

V163-4.5 MW

De V163-4.5 MW turbine is gebaseerd op het bewezen 4 MW platform en maakt gebruik van een gevestigde toeleveringsketen. In het ontwerp is rekening gehouden met de omstandigheden in de VS, met aandacht voor transport-, installatie- en operationele aspecten. Dit jaar alleen al heeft Vestas in de VS bijna 4,5 GW aan orders ontvangen voor haar nieuwste technologie, waarvan het merendeel in het laatste kwartaal van het jaar.

De levering van de turbines staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025 en de uiteindelijke ingebruikname voor de eerste helft van 2026. Bron: Vestas

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.