Vestas voorkeursleverancier voor 1,6 GW Nordseecluster windproject in Duitsland

| 28 februari 2023
Vestas voorkeursleverancier voor 1,6 GW Nordseecluster windproject in Duitsland

© Vestas

Vestas is door de joint venture van RWE en Northland Power aangewezen als voorkeursleverancier van windturbines voor het ongeveer 1,6 GW grote Nordseecluster-windproject in Duitsland.

Het Noordseecluster bestaat uit vier offshore windprojectlocaties in de Duitse Noordzee, ten noorden van het eiland Juist. Bij een definitief investeringsbesluit (FID) zal Vestas 104 van haar V236-15.0 MW offshore windturbines leveren. Na de installatie zal Vestas het Nordseecluster onderhouden in het kader van een meerjarig onderhoudscontract.

Het cluster zal in twee fasen worden gebouwd. Twee windparken met een gezamenlijke capaciteit van 660 MW bevinden zich momenteel in de vergunningsfase. De installatie van de turbines op zee zal naar verwachting in 2026 beginnen, met commerciële exploitatie begin 2027 (Nordseecluster A).

De twee windparklocaties van de tweede fase (Nordseecluster B) zullen nog eens 900 MW aan capaciteit toevoegen en zullen naar verwachting dit jaar worden geveild. Voor beide locaties bezit de joint venture van RWE (51%) en Northland Power (49%) step-in rechten. De offshore bouwwerkzaamheden voor Nordseecluster B moeten in 2028 beginnen en de commerciële exploitatie moet begin 2029 starten. Bron: Vestas

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.