Windpark Bommelerwaard-A2 wijzigt verlichting

| 28 maart 2023

Tijdens de bouw. Bron: Windunie

De nu nog knipperende rode obstakelverlichting op de windturbines van Windpark Bommelerwaard-A2 worden binnenkort vast brandend. De turbines krijgen binnenkort ook vast brandende rode lampen halverwege de mast. Dit meldde de windparkeigenaren vorige week.

In Nederland is het verplicht windturbines te voorzien van obstakelverlichting voor goede zichtbaarheid voor vliegverkeer. Voor de drie windturbines van Windpark Bommelerwaard is bepaald, dat ze moeten zijn voorzien van obstakelverlichting halverwege de mast én bovenop de windturbine, met vast brandende rode lampen. Vast brandende verlichting is voor de omgeving minder hinderlijk dan knipperende verlichting.

De lampen voor aan de mast waren lange tijd niet leverbaar. Deze worden nu binnenkort geplaatst. Om die reden hebben de lampen bovenop de windturbines het afgelopen jaar knipperend gebrand, meldt Windpark Bommelerwaard-A2. De windparkeigenaren geven aan de ontwikkelingen in de gaten te blijven houden die obstakelverlichting in de toekomst niet meer nodig is.

Windpark Bommerlerwaard-A2

Windpark Bommelerwaard-A2 bestaat uit drie windturbines tussen de A2 en het spoor richting Den Bosch, ten zuiden van Zaltbommel. De Duitse fabrikant Nordex heeft drie van zijn N117-windturbines geleverd. Deze hebben een ashoogte van 120 m, een rotordiameter van 117 m, een tiphoogte van 180 m, en een nominaal vermogen van 3,675 MW elk. De bouw werd vorig jaar afgerond. Een van de windturbines is een dorpsmolen waarin bewoners hebben kunnen investeren. De initiatiefnemer van het windpark is Windpark Bommelerwaard-A2, dat bestaat uit vijf lokale grondeigenaren en Windunie. Windunie ondersteunt en adviseert bij de projectorganisatie en ontwikkeling van het windpark.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.