Windpark Deil 11 windturbines langs A15 ontvangt SDE+ Subsidie

| 28 februari 2018

Betuwewind de SDE+ subsidie gaat SDE+ subsidie ontvangen voor de realisatie van windpark Deil bestaande uit 15 windturbines. RVO heeft dit toegekend voor de bouw van 11 windturbines langs de A16 bij het knooppunt aan de A15 bij Deil. Eerder werd al de vergunning verleend door de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen.

In 2013 besloten de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen om bij Knooppunt Deil en bij Avri windmolens toe te staan mits door initiatiefnemers aan alle voorwaarden voldaan kon worden. Na een proces van enkele jaren konden de gemeenten medio 2017 akkoord gaan met het wijzigen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen, In totaal werden 11 turbines bij windpark Deil en 3 turbines bij de voormalige vuilstort Avri vergund.

Bijzonder aan beide parken is dat de burgers uit de omgeving mee kunnen investeren en dus mee kunnen profiteren van de opbrengsten van de windparken. De burgerparticipatie wordt uitgevoerd door Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen. De campagne om het benodigde kapitaal op te halen zal nog voor de zomer starten.

Zowel gemeente Geldermalsen als gemeente Neerijnen heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Met de realisatie wordt een flinke stap in de richting gezet. De windparken zijn samen goed voor ca. 190 miljoen kilowattuur duurzame energie. Dat is ongeveer de helft van het stroomgebruik in de nieuwe gemeente West Betuwe.

Bron: Nieuwsblad Geldermalsen

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.