Windpark Egchelse Heide vervangt rotorblad vanwege scheur

| 28 maart 2023

In 1 van de rotorbladen van Windpark Egchelse Heide is een scheur ontdekt tijdens een onderhoud controle. Deze moet vervangen worden, zo melden de initiatiefnemers van het windpark.

Het betreft windturbine 1 welke gelegen is aan het begin van de Haanbergweg in Beringe. Deze week zal dit rotorblad worden vervangen. Hiervoor moet er tijdelijk enkele aanpassingen worden gedaan in de omgeving in verband met het transport.

Windpark Egchelse Heide, gelegen in de gemeente Peel en Maas, ten zuiden van Egchel, werd in september officieel geopend en bestaat uit vijf windturbines van de Duitse turbineleverancier Enercon. Het gaat om het type E-138 EP3 E2 met een ashoogte van 131 meter, een tiphoogte van 200 meter en een rotordiameter van 138 meter. Deze turbines hebben elk een opgesteld vermogen van 4,2 MW. Dit brengt het opgestelde vermogen op 21 MW. Samen produceren de vijf windturbines naar verwachting 58.000.000 KWh per jaar.

Windpark Egchelse Heide is een coöperatief project in de gemeente Peel en Maas dat onder andere in samenwerking met 4 partijen wordt gerealiseerd, namelijk drie melkveehouders, Green Trust, Aelmans Adviesgroep BV en de lokale energiecoöperatie Peel Energie. Afbeelding: Windpark Egchelse Heide

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.