Windpark Zeewolde opent obligatielening voor bewoners en bedrijven uit de omgeving

| 28 maart 2022

Windpark Zeewolde opent obligatielening voor bewoners en bedrijven uit de omgevingWindpark Zeewolde BV start op 8 april met de uitgifte van obligaties. Hiermee krijgen bewoners en bedrijven uit de gebieden die grenzen aan het windpark in Flevoland de mogelijkheid om financieel te participeren. De initiatiefnemers willen in totaal voor maximaal 13,5 miljoen euro aan obligaties uitgeven.

Windpark Zeewolde bestaat uit 83 turbines in het buitengebied van Zeewolde (tussen de gemeenten Zeewolde en Almere) en is daarmee het grootste onshore windpark van Nederland. Het is een gebiedsinitiatief van de boeren en bewoners uit het projectgebied. In oktober 2019 werd begonnen met de bouw van het windpark. Ondertussen staan alle windturbines en worden zij momenteel getest voor dat zij volledig overgedragen worden aan de windpark eigenaren.

Financiele participatie

De deelnemers in Windpark Zeewolde BV hebben tot nog toe de ontwikkelkosten van de windturbines samen gefinancierd. Daarnaast zijn er bankenleningen verstrekt voor de financiering van de bouw. Zoals eerder aangekondigd, geeft Windpark Zeewolde BV nu ook bewoners en bedrijven uit de aangrenzende gebieden de kans om te investeren in het windpark. Dit geschiedt via de uitgifte van obligaties.

Windpark Zeewolde vindt het belangrijk dat voornamelijk bewoners en bedrijven uit de gemeentes Zeewolde en Almere kunnen meedoen. De obligaties worden daarom met voorrang toegekend aan inschrijvers uit Oosterwold, Trekkersveld en Almere Buiten, participanten van De Nieuwe Molenaars of inwoners van de gemeentes Zeewolde en Almere. Daarna zijn overig Flevoland en vastgestelde postcodegebieden buiten Flevoland aan de beurt.

De inschrijving start op 8 april 2022 en sluit op 24 april 2022. Op woensdag 6 april is er een online informatieavond. Op de website van Windpark Zeewolde is meer informatie te vinden over de uitgifte van obligaties.

 

 

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.