Z-Bridge wint Techport Challenge 2022

| 28 april 2022

Bron: Techport

Z-Bridge is de winnaar van de Techport Challenge 2022. Z-Bridge heeft een innovatief toegangssysteem ontwikkeld voor offshore wind waarmee mensen en goederen veilig met kleinere schepen kunnen worden overgezet vanaf een bewegend schip naar een offshore windturbine. 

Z-Bridge is een jong bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerp, het bouwen en verhuren van toegangssystemen (Bring-to-Work (B2W) -systeem) voor de offshore markt. Het bedrijf is voornamelijk actief in de maakindustrie. 

De Techport Challenge werd eerder dit jaar, in het voorjaar georganiseerd door Techport. De challenge was voor innovatieve MKB-bedrijven en start ups die actief zijn in de smart industry, smart maintenance en digitalisering in de maakindustrie, maritieme en offshore-industrie. 

De challenge is gericht op het ontwikkelen van smart technologie oplossingen die de maak- en onderhoudsindustrie slimmer, duurzamer en schoner kan maken. Het kunnen innovaties zijn die emissies reduceren maar ook innovaties die installaties efficiënter laten draaien, onderhoudscycli effectiever maken of in de bredere zin een bijdrage kunnen leveren.

GO!NH Growth

Doordat Z-Bridge de Techport Challenge heeft gewonnen, hebben zij een plek in het GO!NH Growth programma gewonnen. Dit is een versnellingstraject speciaal voor MKB’ers en startups waarvan het product, dienst of innovatie zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt en nog moet bewijzen dat de markt de innovatie nodig heeft. Bedrijven doorlopen binnen het programma gedurende drie maanden een intensief traject van workshops en diepgaande analyses van hun businessmodel. Hierbij wordt er hulp aangeboden van coaches en experts waardoor het sneller lukt om een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel op te zetten. 

Samenwerking Techport en New Energy Coalition

Techport is in samenwerking met de New Energy Coalition in de gelegenheid gesteld om nog drie extra bedrijven te begeleiden via het GO!NH Accelerator 2022 programma. Texel4Trading, Danvos en DOPS zijn gekozen voor de begeleiding van dit programma. Texel4Trading maakt drijvende zonnepanelen, welke een substantiële energieopbrengst generen waarmee Texel voor een groot deel kan worden voorzien in haar energiebehoefte. Danvos (Opperdoes) heeft een circulair en integraal filterproces ontwikkeld voor verwijdering van ammoniak uit stallucht en mest. De ammoniak kan worden gerecycled als meststof of in een brandstofcel worden gevoegd voor de opwekking van elektriciteit en warmte. DOPS Recycling Technologies werkt met pyrolyse technologie voor het verwerken van afval dat nu verbrand wordt. Dankzij de techniek worden meer grondstoffen behouden voor hergebruik. Bron: Techport 

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.