Havens investeren ivm komst offshore windparken

| 29 januari 2015

De kades van diverse havens aan de Noordzee worden momenteel versterkt uitgediept. Oorzaak: Nederlandse Noordzeehavens zien brood in de komst van nieuwe offshore windparken.

Vorige week zijn een drietal nieuwe aanmeerplekken voor bemanningsschepen voor offshore windparken in gebruik genomen. Deze worden in de toekomst gebruikt om gereedschap aan boord te hijsen dat het personeel van Eneco & Vestas nodig heeft bij het Amalia-windpark en het in aanbouw zijnde windpark Luchterduinen.

De drie windgebieden voor de Zeeuwse en Noord- en Zuid-Hollandse kust moeten er voor zorgen dat er in 2023 4.450 MW aan windenergie in het Nederlandse deel van de Noordzee operationeel is. Dat betekent veel werk voor de havens, dat nog eens uitgebreid kan worden als Nederlandse havens er in slagen om ook als uitvalsbasis te kunnen dienen voor de verscheidene Britse offshore windparken die in ontwikkeling zijn.

Naar buitenlandse investeerders willen de Nederlandse havens – Vlissingen, Rotterdam, IJmuiden en Amsterdam, Den Helder, Harlingen en Eemshaven – zich wel in gezamenlijkheid presenteren.

windturbine snelweg1

Lees meer

Bron: Energeia

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.