80% fundaties Windpark Wieringermeer gereed

| 29 september 2019

Sinds mei/juni wordt er continue gebouwd aan Windpark Wieringermeer. Eind deze week berichtte ontwikkelaar Vattenfall dat ongeveer 80 % van de fundaties gereed zijn. Daarnaast is een groot deel van de kabels is ingegraven en is het heiwerk is zo goed als gereed.

Vattenfall werkt nu aan het aansluiten van deze turbines op het elektriciteitsnetwerk. Allereerst worden de turbines uitvoerig getest. Twee turbines zijn nu klaar om de testfase in te gaan. In totaal komen er 82 Nordex windturbines van het type N117/3600 te staan in het windpark. Gemiddeld wordt een turbine in 2 dagen opgebouwd maar de installatie is afhankelijk van het weer. Bij harde wind kunnen de kranen niet draaien. Naar verwachting zal het windpark eind 2019 volledig gerealiseerd zijn.

Vattenfall zette onlangs een video van het transport van componenten online.

Testveld EWEF
Op het testveld van ECN Wind Energy Facilities (EWEF) zijn de 8 Vestas turbines die EWEF in eigen beheer heeft, afgerond en in bedrijf genomen. Op het EWEF-terrein staan ook 4 prototypes, turbines die uitgebreid worden getest door turbinebouwers voordat ze kunnen worden aangeboden aan de markt. De bouw van nog 5 prototypes is gepland vanaf 2020.

Tags: , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.