Alliander koopt groencertificaten van Borssele 1 + 2

| 29 september 2019

Alliander koopt groencertificaten van het windmolenpark Borssele 1 + 2. De netbeheerder heeft hiervoor een 15-jarige overeenkomst met energiebedrijf Ørsted getekend.

Alliander streeft naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2023. Jaarlijks verbruikt het 1.500 gigawattuur aan elektrische energie om zogenaamde netverliezen tijdens het transport van energie op te vangen. Het bedrijf wil deze netverliezen compenseren door de aankoop van zogenoemde Garanties van Oorsprong (GvOs) en heeft hierbij ervoor gekozen dat deze duurzaam opgewekte elektriciteit afkomstig moet zijn van nieuw te bouwen Nederlandse windparken.

Met de overeenkomst met Ørsted gaat Alliander vanaf 2021 jaarlijks tussen de 23 tot 28 procent van de netverliezen vergroenen. In totaal wordt straks ruim 95% van de netverliezen vergroend. Naast het vergroenen van dit netverlies neemt Alliander ook tal van andere maatregelen om eigen CO2-uitstoot te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van eigen energiezuinige locaties, verduurzaming van het wagenpark en inzetten op circulariteit.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.