Ampelmann ontvangt 5 orders uit Noorwegen

| 29 juni 2020

E1000 © Ampelmann

Ampelmann heeft in de loop van een maand vijf nieuwe contracten vanuit Noorwegen binnengehaald voor haar toegangssystemen (gangway) met bewegingscompensatie. De bestelde systemen gaan gebruikt worden op offshore windprojecten in de Noordzee.

De orders zijn geplaatst bij Ampelmann’s Abderdeen (Schotland) en Hamburg (Duitsland) kantoren en zijn afkomstig van de Noorse bedrijven BOA, Volstad, Olympic Shipping, Siem Offshore en DOF. Het gaat om 2 A-type en 3 E1000-systemen.

De Ampelmann is een toegangssysteem met bewegingscompensatie waarmee personeel en materiaal veilig overgezet kan worden vanaf een bewegend schip naar een offshore platform. Het Nederlandse bedrijf heeft al verschillende uitvoeringen hiervan gemaakt.

Het A-type is de beproefde oplossing van het bedrijf voor veilige en efficiënte mensenoverdracht offshore in zeestaten tot 3 m Hs. De E1000, geïntroduceerd in 2016, is een zwaarder systeem met een groter bereik, waardoor het in nog ruigere wateren kan opereren. In november 2019 kondigde Ampelmann de E5000 aan. Dit systeem is gebaseerd op de E1000 en heeft de mogelijkheid om tot 5 ton te heffen. Daarmee zal het de werkomvang die klanten kunnen leveren vergroten en de efficiëntie van Walk-to-Work operaties verbeteren.

De nieuw verworven contracten zijn een belangrijke mijlpaal voor het Nederlandse bedrijf, aangezien het zich richt op de bredere offshore windmarkt.

Caspar Blum, Business Development Manager Offshore Wind bij Ampelmann: “We denken dat er de komende 10 jaar potentie is om wereldwijd ongeveer 30 nieuwe Service Operation Vessels (SOV’s) te bouwen. Veel van die schepen zullen op zoek zijn naar een veilige en efficiënte manier van toegang op zee en we zijn bereid om aan de vraag te voldoen met de ontwikkeling van ons nieuwe systeem dat op SOV’s is toegepast.”

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.