Boskalis’ nieuwe kraanschip Bokalift 2 ingezet bij Taiwanese windparken

| 29 oktober 2019

Artist impression Bokalift 2

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een grote opdracht binnengehaald voor het transport en installatie van funderingen in de Taiwanese offshore windparken Changfang en Xidao. Boskalis heeft de opdracht samen met Taiwanese partner Hwa Chi Construction Co. Ltd. verworven. Dit is meteen de eerste opdracht voor de Bokalift 2, het nieuwe kraanschip dat Boskalis laat bouwen.

De opdracht omvat het transport en de installatie van 62 driepotige jacket-funderingen met de bijbehorende 186 piles. De contractwaarde voor is ‘substantieel’, schrijft Boskalis in het persbericht. ‘Substantieel’ staat voor een ordegrootte van 150 tot 300 miljoen euro. Het contract is onder voorbehoud van de financiering van het project door eigenaar Copenhagen Infrastructure Partners, die later dit jaar wordt verwacht.

Boskalis en Hwa Chi – die de afgelopen dertig jaar verschillende maritieme bouwprojecten hebben gerealiseerd – werken als joint-venture BoWei (Boskalis HwaChi Offshore Wind Taiwan Co. Ltd.). In lijn met het beleid dat offshore windprojecten in Taiwan zoveel mogelijk lokaal moeten worden ingevuld, zal BoWei werk uitbesteden aan lokale leveranciers, zoals het charteren van ondersteuningsschepen en de inkoop van lokale technische en logistieke diensten. Het CFXD OWF-project bevindt zich 15 kilometer voor de kust van de Taiwanese provincie Changhua en krijgt een totaal vermogen van tot 600 MW. De engineering en voorbereidende werkzaamheden zijn onlangs van start gegaan. De uitvoering van het project staat gepland voor de periode 2021-2023.

Bokalift 2
Net als bij de Bokalift 1 bouwt Boskalis een bestaand casco om tot een nieuw kraanschip. Het DP2-schip biedt accommodatie aan 150 personen en beschikt over een vrij dekoppervlak van 7.500 m2 en een kraan met een hijsvermogen van 4.000 ton die constructies ruim 100 meter hoog kan hijsen. De Bokalift 2 is niet alleen geschikt voor installeren van huidige en toekomstige generaties offshore windturbinefunderingen evenals olie- en gasconstructies, maar kan ook worden ingezet voor ontmantelings- en bergingswerkzaamheden.

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.