Britten (conservatieven) willen einde subsidie op land

| 29 april 2014

Persbureau Reuters weet te melden dat de Britse Conservatieve partij een einde wil maken aan subsidies voor windparken op land, mocht het in 2015 de landelijke verkiezingen gaan winnen. Michael Fallon (energie-minister) is windenergie op land nog altijd belangrijk maar de industrie heeft de subsidies niet meer nodig. Er is inmiddels voldoende windparken ende noodzaak voor meer is er niet. 

Lokale partijen krijgen een meer beslissende stem in nieuwe windparken. Volgens het Grantham Research Institute on Climate Change and Environment van de London School of Economics is wind op land nog steeds een van de meest betaalbare duurzame energiebronnen. In het VK ‘kost elektriciteit van windturbines op land 7 tot 9 pence per kilowattuur, dat is ongeveer de helft van windenergie op zee en iets goedkoper dan kernenergie’, aldus het instituut. De kosten zullen volgens het instituut met de jaren bovendien nog verder dalen.

 

Volgens beleggers en investeerders in duurzame energie creëert de toezegging van Fallon onzekerheid over de investeringen in wind op land na 2020, het jaar waarin het VK 15% van de energievoorziening uit duurzame bronnen moet halen.

engelse windparken

Klik hier voor originele artikel.

Bron: Volkskrant

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Overheid, Subsidie, Windenergie, Windturbines

Reacties zijn gesloten.