Burgerwindpark De Spinder loopt vertraging op

| 29 juli 2019

Inkoopstation Burgerwindpark De Spinder

De vier windturbines voor Burgerwindpark De Spinder komen later aan dan oorspronkelijk gepland. Dit meldt Spinderwind BV, de ontwikkelaar van het windpark op het terrein van afvalverwerker Attero, de waterzuivering van Waterschap de Dommel en Gemeente Tilburg, in het noorden van Tilburg.

De vertraging heeft volgens de ontwikkelaar te maken met een tekort aan specialisten die de 4 windturbines, type Nordex N117, kunnen plaatsen. Naar verwachting wordt de eerste windturbine begin oktober opgebouwd en niet zoals eerder gepland in augustus. De windturbines zelf zouden volgens windturbinebouwer Nordex al wel zo goed als klaar zijn. De turbines hebben een toren van 91 m en een rotor diameter van 117 m.

Intussen zijn de civiele en elektrische werkzaamheden volgens planning verlopen.  Op dit moment zijn drie van de vier fundamenten gestort.  De vierde zal na de bouwvak worden gestort. Daarnaast is het inkoopstation geplaatst. Ook de bekabeling tussen de toekomstige vier windturbines ligt klaar. Netbeheerder Enexis moet hier alleen nog afrondende werkzaamheden aan de aansluiting uitvoeren.

Het windpark is voor 50% in handen van Burgerwindpark De Spinder U.A. en voor 50% in handen van Energiefonds Brabant. Bron: Spinderwind

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.