Canadees energiebedrijf Hydro-Québec selecteert 8 onshore windprojecten met totale vermogen van 1.550 MW

| 29 januari 2024

Hydro-Québec, een Canadees staatsbedrijf dat de opwekking, transmissie en distributie van elektriciteit in Quebec beheert, evenals de export van elektriciteit naar delen van het noordoosten van de Verenigde Staten, heeft vorige week de winnaars bekend gemaakt van een onshore wind aanbesteding.

Bron: Hydro-Québec

Hydro-Québec -heeft op 31 maart 2023 een aanbesteding uitgeschreven. Naar aanleiding van deze aanbesteding heeft de onderneming 8 offertes van 5 ontwikkelaars geselecteerd voor een totaal van 1.550 MW aan contractcapaciteit.

Boralex, gespecialiseerd in windenergie, zonne-energie, waterkracht en opslag, met hoofdkantoor in Kingsey Falls, Quebec, is met 2 projecten (Arthabaska 265 MW en Monnoir 100 MW) met een gezamenlijke capaciteit van 365 MW uitgekozen.

Innergex (50%) en partners RCM van Lotbinière (45%), de Abenaki-raad van Odanak (2,5%) en de Abenaki-raad van Wôlinak (2,5%) zijn met hun 100 MW MRC Lotbinière project uitgekozen. Daarnaast is Innergex (38%) ook met partners Innu Council of Pessamit (39%), en de RCM of Manicouagan (23%) geselecteerd met hun 300 MW Manicouagan project.

Kruger Energy en haar partners werd geselecteerd met twee windprojecten van in totaal 343 MW vermogen. Het gaat om het 196-MW Saint-Paul-de-Montminy windproject en het Les Jardins windproject met 147 MW vermogen.

Invenergy, internationale particuliere ontwikkelaar, eigenaar en exploitant van duurzame energieoplossingen, is geselecteerd met het Pohénégamook-Picard-Saint-Antonin-Wolastokuk 2 (PPAW 2) windparkproject. Het project, dat ontwikkeld is in een gelijkwaardig partnerschap met de Alliance de l’énergie de l’Est, is een project van 291 megawatt dat genoeg elektriciteit zal opwekken.

Pattern Renewable Holdings Canada 2 ULC is geselecteerd met het Broughton windproject.

Alle projecten zullen worden ontwikkeld in samenwerking met de lokale gemeenschap en 6 zullen worden gerealiseerd in samenwerking met inheemse gemeenschappen. De gemiddelde leveringskosten die in de winnende biedingen worden genoemd zijn 7,8¢/kWh (2023 dollar), exclusief transmissie en balancering.

In de komende weken zal Hydro-Québec de laatste hand leggen aan de stroomafnameovereenkomsten met de projectvoorstellers, waarna de contracten ter goedkeuring naar de Régie de l’énergie zullen gaan. De geselecteerde projectontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het verkrijgen van alle vereiste goedkeuringen en vergunningen voordat ze kunnen beginnen met de bouw van de faciliteiten.

De elektriciteitsleveringen moeten beginnen tussen 1 december 2027 en 1 december 2029, afhankelijk van het bod.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.