Cyberbeveiligingsincident bij Vestas lijkt interne aangelegenheid

| 29 november 2021
Vestas cyberbeveiligingsincident lijkt interne aangelegenheid

© Vestas

Op 19 november 2021 werd door de Deense windturbinefabrikant een cyberbeveiligingsincident ontdekt. Na uitgebreid onderzoek, forensisch onderzoek, herstelwerkzaamheden en het harden van haar IT-systemen en IT-infrastructuur, informeert Vestas vandaag dat bijna alle systemen weer operationeel zijn.

Onderzoek door Vestas wijst voorlopig uit dat het om ransomware gaat. De mate waarin gegevens zijn gecompromitteerd wordt nog onderzocht, maar vooralsnog lijkt het erop dat de gegevens voornamelijk betrekking hebben op interne aangelegenheden van Vestas.

In dat verband stelt Vestas dat er geen aanwijzingen zijn dat het cyberbeveiligingsincident gevolgen heeft gehad voor de activiteiten van klanten en de toeleveringsketen, wat wordt ondersteund door het forensisch onderzoek dat is uitgevoerd met de hulp van deskundigen van derden.

“We hebben een aantal moeilijke dagen achter de rug sinds we het cyberincident ontdekten, en het Executive Management en de Raad van Bestuur zijn dan ook zeer verheugd dat het incident geen invloed heeft gehad op de activiteiten van de windturbines en dat bijna al onze IT-systemen weer operationeel zijn. Er ligt nog veel werk voor ons en we moeten uiterst alert blijven op cyberdreigingen. Ik wil nu al van de gelegenheid gebruik maken om onze klanten, medewerkers en externe partners te bedanken voor hun begrip en buitengewone steun in deze uitdagende omstandigheden.” – Henrik Andersen, President en Chief Executive Officer

Hoewel Vestas weer bijna normaal functioneert, zijn de werkzaamheden en onderzoeken nog niet afgerond. Bron: Vestas

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windturbines

Reacties zijn gesloten.