DHL gaat jaarlijks 104 GWh afnemen van RWE’s offshore windpark Kaskasi

| 29 januari 2024

DHL Group heeft met RWE Supply & Trading een langetermijncontract gesloten voor de levering van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Het contract voorziet in de aankoop van ongeveer 104 gigawattuur elektriciteit per jaar vanaf 2026. De elektriciteit zal worden geproduceerd in het offshore windpark Kaskasi in de Duitse Noordzee.

Bron: DHL

De Power Purchase Agreement (PPA) tussen DHL Group en RWE heeft een looptijd van tien jaar. Met de energie uit Kaskasi dekt het bedrijf ongeveer 19 procent van zijn huidige jaarlijkse elektriciteitsbehoefte in Duitsland.

Stap naar net-bul-emissie in 2050

DHL Group plant tegen 2030 uitgaven tot zeven miljard euro voor duurzaamheidsinitiatieven. De Group zet daarmee zijn inspanningen voort om de hele logistieke keten zo duurzaam mogelijk te maken. Het gebruik van groene stroom is een van de centrale maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, naast het gebruik van duurzame brandstoffen, de uitbreiding van de elektrische vloot, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en het gebruik van hernieuwbare energie. Door deze langetermijnovereenkomst met RWE aan te gaan, heeft DHL Group zich verzekerd van hoogwaardige elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen met de bijbehorende milieukenmerken, tegen stabiele voorwaarden.

Kaskasi

Het windpark Kaskasi ligt 35 kilometer uit de kust van Helgoland in de Duitse Noordzee naast RWE’s windparken Amrumbank West en Nordsee Ost. Kaskasi heeft 38 Siemens Gamesa windturbines, waarvan gedeeltelijk uitgerust met ’s werelds eerste recyclebare rotorbladen, en een geïnstalleerde capaciteit van 342 MW. Het windpark is sinds begin 2023 operationeel. Bron: DHL

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.