Duitsland: offshore windpark Deutsche Bucht levert eerste stroom

| 29 juli 2019

De eerste windturbine van het 269 MW Duitse offshore windpark Deutsche Bucht heeft vandaag de eerste stroom aan het net geleverd. Dit kondigde windparkeigenaar Northland Deutsche Bucht GmbH aan.

In totaal bestaat het windpark dat ongeveer 95 km noord-west van het Duitse eiland Borkum ligt, uit 33 windturbines van MHI Vestas Offshore Wind (V164-8.4 MW) met elk een vermogen van 8,4 MW. De turbine installatiewerkzaamheden begonnen in juni van dit jaar. Op dit moment zijn 21 van de 33 windturbines geïnstalleerd. In het windpark komen ook twee innovatieve Mono Bucket funderingen te staan. Deze worden op dit moment gefabriceerd bij Bladt Industries in Lindoe, Denemarken. De windturbines voor deze funderingen worden in Q4 geplaatst.

Al eerder, in april jl., werd het offshore substation geplaatst door Van Oord, die als Balance of Plant aannemer mede hiervoor was gecontracteerd. Het substation is aangesloten op TenneT’s converterstation BorWin. Door alvast 1 van de 2 155 kV exportkabels aan te sluiten heeft TenneT het mogelijk gemaakt om al stroom te kunnen vervoeren.

Het windpark staat gepland om aan het einde van het jaar geheel operationeel te zijn. Het zal dan jaarlijks ongeveer 1,1 miljard kWh produceren, het equivalent aan het stroomgebruik van ongeveer 328.000 huishoudens. Bron: Northland Deutsche Bucht

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.