EWT Direct Wind schaalt Groningse windturbine op

| 29 mei 2014

Het Nederlandse bedrijf Emergya Wind Technologies dat ‘direct drive’ windturbines ontwikkelt, produceert én installeert onder de merknaam DIRECTWIND heeft de afgelopen maand een opschalingsproject gerealiseerd in Groningen.  Een bestaande windturbine van 10 jaar oud met een ashoogte van 40 meter en een kleine rotor, werd vervangen door een DIRECTWIND54-900kW.

De 54 meter rotor paste perfect binnen de eisen van de bouwvergunning, waarna het project meteen van start kon gaan. Inmiddels is de turbine operationeel en staat het ‘direct drive’ principe alsmede de grotere rotor garant voor meer kW-uren; daarmee produceert de EWT windturbine veel meer duurzame energie dan zijn voorganger!

EWT bouwt dit jaar 100 windturbines in het Verenigd Koninkrijk. Een opmerkelijke prestatie van een Nederlands bedrijf dat meteen marktleider is geworden in het medium wind segment aldaar. Aan het eind van het jaar komt de teller in het Verenigd Koninkrijk hiermee op ruim 150 EWT turbines die operationeel zijn. Bovendien hebben alle turbine-eigenaren een ‘all inclusive’ onderhoudscontract afgesloten. Afgezien van de hogere opbrengst van EWT turbines, waarderen klanten de robuustheid van de direct drive technologie en de aanwezigheid van lokale service- en onderhoudsteams, waardoor EWT windturbines ruim boven de door EWT gegarandeerde beschikbaarheid presteren.

Opschalingsproject EWT Groningen

Opschalingsproject EWT Groningen

Klik hier meer informatie EWT

Tags: , , , , ,

Category: Electriciteit, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.