Feestelijke opening windpark Nijmegen-Betuwe 8 – 10 december

| 29 november 2016

Van 8 t/m 10 december organiseert Windpark Nijmegen-Betuwe een feestelijke opening van haar windpark. Een speciaal programma met leuke, leerzame en vooral feestelijke activiteiten voor leden, donateurs en relaties van Windpower Nijmegen en omwonenden en belangstellenden.  Donderdagavond om 19.30 uur starten de festiviteiten met de première van de film “Voor de Wind”, over het ontstaan van Windpark Nijmegen-Betuwe. 

In de film volgt documentairemaker Sabine Eijkholt direct betrokkenen: voor- en tegenstanders, mensen van de coöperatie én buurtbewoners. De film is enerzijds een terugblik op een bijzonder project en daarnaast worden de bouw en de verandering in het landschap op de voet gevolgd.

Vrijdagmiddag (16.00-17.30 uur) staat een debat over de toekomst van onze energievoorziening op het programma. Onze eigen talkshowhost Ruud Schuurs ontvangst spraakmakende gasten uit lokale politiek, financiële sector en de energiewereld en praat met hen over energietransitie.

Rond 19.30 uur die avond wordt het officiële startsein gegeven tijdens een spectaculaire openingsact. Aansluitend is het feest op de locatie van het windpark voor leden/donateurs van WindpowerNijmegen en andere genodigden.

Zaterdag 10 december opent het windpark van 14.00-17.30 uur de deuren voor publiek en is er van alles te beleven voor jong en oud. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

Wat kun je zien en doen tijdens de open dag:
– Maak een Rondje met Ries over het windpark
– Neem een kijkje in een levensechte wiek
– Maak een virtuele rondvlucht boven het windpark
– Bekijk de film “Voor de wind” van Sabine Eijkholt
– Luister naar leuke gasten op de zeepkist
– Reis mee naar de Noordpool met beroepsavonturier en klimaatjournalist Bernice Notenboom en zie de gevolgen van klimaatverandering voor onze planeet
– Voor kinderen is er een speurtocht langs de windmolens
– we sluiten af met een spectaculaire finale buiten bij de windmolens

Lees meer

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.