Frankrijk selecteert 6 kandidaten voor tender van 1 GW offshore windpark

| 29 april 2021

Zes partijen zijn geselecteerd voor de 2e rond van een tender voor een offshore windpark in NormandiëDe Franse overheid heeft in een preselectie procedure zes kandidaten gekozen voor een tender van een offshore windpark met ongeveer 1 GW vermogen uit de kust van Normandië. De tender heeft betrekking op de ontwikkeling, bouw en operationeel beheer van het windpark.

De Franse overheid kondigde de tender aan het einde van 2020 aan. In januari opende de eerste rond. De locatie van het windpark is in het Engelse kanaal 32 km uit de kust van het schiereiland Contentin in Normandië. De volgende zes kandidaten zijn geselecteerd voor de tweede ronde van de tender om de definitieve winnaar vast te stellen:

  1. Eoliennes en Mer Manche Normandie: Joint venture van EDF (Electricité de France) – Renewables en Maple Power (Joint venture van het Canadees energiebedrijf Enbridge en het Canadees pensioen fonds Canada Pension Plan Investment Board)
  2. Iberdrola Renovables France: Franse dochteronderneming voor duurzame energie van het Spaanse energiebedrijf Iberdrola
  3. Ocean Winds: Joint venture van Franse energiebedrijf Engie en Portugees energiebedrijf EDP (Energias de Portugal) – Renewables
  4. Shell
  5. Consortium van Total en het Duitse energiebedrijf RWE (Rheinisch Westfälische Elektrizitätswerke)
  6. Consortium van het Zweedse energiebedrijf Vattenfall, wpd (Duitse projectontwikkelaar) en Banque des Territoires (Franse bank voor institutionele investeringen)

De geselecteerde kandidaten gaan nu een concurrentiegerichte dialoog aan, waarin de details van het project met de Franse regering worden besproken voordat de biedingen worden voorbereid en ingediend.

De definitieve winnaar van de tender zal in 2022 worden bekend gemaakt. Het windpark zal in 2028 operationeel moeten zijn.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.