Glennmont, Ilmatar en Alfen werken samen aan 30MW batterijopslagproject in Finland

| 29 juni 2023

Glennmont Partners van Nuveen (Glennmont), beheerder van beleggingsfondsen in schone energie, heeft aangekondigd dat het een 30MW batterijopslagproject in Finland gaat ontwikkelen met Ilmatar, een Scandinavische onafhankelijke duurzame energieproducent, en Alfen, een in Nederland gevestigde specialist in energieoplossingen.

TheBattery Elements Bron: Alfen

Het project is gesitueerd in de Pyhäntä regio in Centraal-Finland en grenst aan Glennmont’s 211MW Piiparinmäki onshore windpark dat een jaar geleden in bedrijf werd gesteld. Het project zal gebruik maken van Alfen’s batterijopslagsysteem The Battery Elements, gebouwd in een modulair ontwerp en in staat om 41MWh aan energie op te slaan.

De keuze van de locatie is het resultaat van de nauwe werkrelatie tussen Glennmont en Ilmatar. Ilmatar ontwikkelde het Piiparinmäki windpark en heeft als technisch en commercieel managementagent gewerkt. Door het project naast het bestaande windpark te plaatsen, kan optimaal geprofiteerd worden van de voordelen van de twee technologieën en investeerders maximale kansen bieden, aldus Francesco Cacciabue, Partner bij Glennmont.

De bouw van het project begon afgelopen mei en markeert de intrede van Glennmont op de markt voor elektriciteitsreserves, na een reeks recente acquisities op de Italiaanse zonne-energiemarkt en de Zweedse markt voor windenergie in 2023. De commerciële exploitatie van he is gepland voor januari 2024. Bron: Glennmont Partners

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.