IJmondhaven krijgt boost door offshore windenergie

| 29 mei 2014

Volgens het Noord Hollands Dagblad krijgt de IJmondhaven een flinke boost door de kansen die er liggen voor offshore windenergie. De windturbine-fabrikant Vestas heeft momenteel al 55 medewerkers in de haven aan het werk. Het team wordt binnenkort uitgebreid met 15 medewerkers om Eneco’s offshore windpark Luchterduinen te gaan bouwen.

Dit offshore windpark welke voor de Hollandse kust verrijst, bestaat uit 43 windmolens. De bouw van de windmolens gaat in juli 2014 van start. En in het najaar van 2015 moet het dan groene stroom aan 150.000 huishoudens gaan leveren. Daarnaast is er een plan om een opleiding Windenergie aan de Maritieme Academie te starten.

Tijdens een bijeenkomst “Leden ontmoeten Leden” in de Felison Cruise Terminal deze week werd dit bekend gemaakt. Circa 170 belangstellenden en vertegenwoordigers van MHI Vestas Offshore Wind, Eneco Wind en Airborne Oil en Gas bespraken de kansen op het gebied van (wind) offshore in de sector.

iro en Ayop

Bron: Noord Hollands Dagblad en Ayop

 

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Overheid, Windenergie, Windturbines

Reacties zijn gesloten.