LM Windpower levert wieken voor Goldwind 3 – 4 MW platform

| 29 oktober 2018

De fabrikant van rotorbladen voor windturbines, LM Wind Power heeft met Goldwind de Chinese fabrikant van windturbines, een contract getekend voor de levering van wieken voor de onshore windturbines van de 3 en 4 MW platform. De contractperiode is drie jaar. Het contract werd getekend op de China Wind Power conferentie die van 17 – 19 oktober in Beijing werd gehouden. Het gaat om rotorbladen met een lengte van 66,9 en 69,0 m.

LM Wind Power zal de wieken in China produceren in haar fabriek in de plaats Quinhuangdao in het noordoosten van de provincie Hebei. Goldwind annonceerde de 3 MW platform in november 2016 en de 4 MW platform in november 2017. Terwijl windturbines van de 3 MW platform al sinds 2018 commercieel beschikbaar zijn komen windturbines van de 4 MW platform pas in 2019 op de markt.

LM Wind Power, de wereldwijd grootste fabrikant van wieken, werd in april 2017 overgenomen door GE (General Electric). GE is zelf fabrikant van o.a. windturbines. Bij de overname werd vastgelegd dat de marktopstelling van LM niet zou veranderen. Dat betekent dat LM ook als onderdeel van GE wieken gaat leveren aan alle gedesinteresseerde fabrikanten van windturbines.

www.windpowermonthly.com

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.