Macquarie consortium koopt grootste onshore windpark van Europa

| 29 oktober 2020

Windpark Fântânele-Cogealac © ČEZ Group

Investeringsmaatschappij Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) heeft onlangs bekend gemaakt dat een consortium onder leiding van het Macquarie European Infrastructure Fund overeenstemming heeft bereikt over de koop van een portefeuille van elektriciteitsactiva van de ČEZ Group in Roemenië, waaronder het grootste windpark van Europa.

De activa bestaan uit zeven bedrijven waaronder een elektriciteitsdistributienet van 86.665 km lengte en een elektriciteits- en gasleveringsbedrijf met 1,4 miljoen residentiële en industriële aansluitingen in het zuidwesten van Roemenië. Het bestaat tevens uit het windpark Fântânele-Cogealac.

Windpark Fântânele-Cogealac
Het onshore windpark Fântânele-Cogealac is met 600 MW vermogen het grootste onshore windpark in Europa. Het park ligt 17 km ten westen van de Zwarte Zee in het noorden van de stad Constanta, in de provincie Dobruja. Geplaatst zijn 240 General Electric windturbines van het type GE2,5XL met 2,5 MW vermogen, 99 m rotordiameter en een ashoogte van 100 m. De jaarlijkse opbrengst is 1,56 TWh (2 600 VLh). Het windpark is met 139 windturbines sinds december 2010 operationeel. De resterende 101 windturbines draaien sinds november 2012.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De afronding van de transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties.

De CEZ group is een conglomeraat van 96 energiebedrijven voor elektriciteit, warmte en aardgas. Van de 96 bedrijven zijn 72 gevestigd in Tsjechië. Naast Tsjechië is CEZ ook actief in Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije en Turkije. Bron: Macquarie en ČEZ Group

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.