Nedcam versterkt positie door partnerschap met Nobel Capital Partners

| 29 september 2023

Nedcam, producent van hoogwaardige mallen voor de composietenindustrie, gaat een partnership met investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners aan om zo de sterke groei van de afgelopen jaren vast te houden en te continueren.

Doel van de samenwerking is een groeiversnelling van Nedcam, door middel van zowel geografische expansie alsook het betreden van nieuwe marktsegmenten. In dat kader werden recent de activiteiten van het Duitse Modellbau Nachtigall overgenomen.

Bovendien werd geïnvesteerd in het installeren van de meest toonaangevende XXL 3D-printer van Europa in Heerenveen, waarmee Nedcam als eerste speler in haar markt een volledig circulaire propositie wil bieden aan haar klanten.

Nedcam naar het volgende niveau

Oprichters Erwin van Maaren en Jan Volker blijven beiden als directeur en aandeelhouder betrokken bij de verdere groei van Nedcam.

“De beslissing om met Nobel Capital Partners samen te werken, komt voort uit onze ambitie om de sterke groei van Nedcam in de afgelopen jaren vast te houden en te continueren”, aldus Erwin van Maaren. “Daartoe willen wij de onderneming versneld naar een volgend niveau tillen. Met de toetreding van een actieve investeringspartner als Nobel denken wij hier de juiste stap in te zetten. In deze keuze stonden de persoonlijke aanpak en de gezamenlijke visie op innovatie, professionaliteit en duurzame groei voor ons centraal.”

Nedcam, eerder dit jaar nog finalist van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar, opereert met haar team van meer dan 100 medewerkers vanuit Heerenveen (NL) en Rhede (Duitsland). Met de productie van hoogwaardige mallen en pluggen heeft Nedcam een leidende positie opgebouwd in onder andere de jachtbouw, automotive- en windsector. Daarnaast levert Nedcam duurzame concepten voor de bouw en staat het bedrijf bekend om haar productie van specialistische en complexe 3D vormen.

Actieve partner voor duurzame groei

Nobel Capital Partners is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij, gericht op veelbelovende Nederlandse MKB-bedrijven. Ze bouwen als investeerder actief mee aan een solide fundament voor duurzame groei.

Pieter Schroeder, partner bij Nobel Capital Partners: “De grote mate van vakmanschap, innovatie en kwaliteit bij Nedcam zijn indrukwekkend. Daarnaast zijn Erwin en Jan zeer toegewijde ondernemers met een hart voor circulaire innovatie. We kijken ernaar uit om Nedcam te ondersteunen en samen met Erwin, Jan en hun team het succes van Nedcam verder uit te bouwen”.

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.