Nederlandse en Japanse Offshore bedrijven gaan samenwerken

| 29 juni 2015

Holland Home of Wind Energy (HHWE) en de Japanse Wind Power Association (JWPA) hebben afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin is vastgelegd hoe beide partijen samen op zullen trekken om windenergie op zee verder te ontwikkelen in Nederland, Japan en mogelijk daar buiten.

Arjen Schutten, directeur van HHWE, verwacht veel van deze samenwerking:
“De Japanse offshore windmarkt gaat de komende jaren explosief groeien en de Nederlanders kunnen hier met hun enorme offshore kennis en ervaring een bijdrage aan leveren. Wij zien deze samenwerkingsovereenkomst als een eerste belangrijke stap. We merken dat het echt werkt. De eerste contracten lonken al.”

Voorafgaand aan deze ondertekening ging een traditionele Japanse ‘kagami biraki’ ceremonie plaats, waarbij een vat sake wordt opengeslagen. De sake die hierbij over de rand spat, is een teken van voorspoed.

 

Deze week bezochte een Japanse delegatie Nederland. De delegatie bestaat uit dertig bedrijven onder aanvoering van de Japanse Wind Power Association (JWPA). Op het programma stonden onder meer bezoeken aan de bedrijven Bow Terminal, Damen Shipyards, ECN, Falck, Marin, Royal IHC en Knowledge Centre WMC. Ook hebben de Japanners tijdens hun vijfdaagse programma enkele windparken op zee en het bekende Westermeerwind bezocht.

 

Sake Cerenomy (kl)

Tekenen samenwerkingsovereenkomst (kl)

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.