Nijpels opent nieuwe windturbinefabriek van Lagerwey

| 29 juni 2017

In Barneveld is gisteren de nieuwe productiefaciliteit van windturbinefabrikant Lagerwey officieel geopend. De opening werd verricht Ed Nijpels, voorzitter Borgingscommissie Energieakkoord en Aart van de Pol, COO Lagerwey. De opening werd bijgewoond door de crowdfunders die de helft van de bouwkosten van de nieuwe faciliteit hebben gefinancierd.

Lagerwey heeft de nieuwe productiehal gebouwd om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag naar windturbines. De huidige productiecapaciteit wordt in de nieuwe faciliteit verhoogd van 25 naar 50 windturbines per jaar. Deze capaciteit kan nog verder worden uitgebreid omdat er nog ruimte is om de faciliteit uit te bouwen.

Grotere windturbines
Naast extra capaciteit was er ook behoefte aan een ruimere en efficiëntere productielocatie. De nieuwe Lagerwey L136 windturbine van 4.5MW paste simpelweg niet meer door de deuren van de oude productiehal en de onderdelen waren te zwaar om gehesen te worden met de daar beschikbare kranen.

Aart van de Pol, COO Lagerwey: “Deze  productiehal met zijn faciliteiten past bij onze ambitie om als windturbinebouwer door te groeien naar een speler van formaat. We zijn er trots op dat wij met onze Nederlandse technologie vooroplopen in de wereldmarkt en hopen nog vele turbines voor de Nederlandse en buitenlandse markt te mogen produceren.”

Duurzaam gebouw
De nieuwe productielocatie is gebouwd volgens BREEAM. Dit is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Door gebruik te maken van 900 zonnepanelen, een warmteterugwin-unit, een warmtepomp en waterbesparende maatregelen is het gebouw praktisch energie neutraal en zal op zonnige dagen meer energie leveren van consumeren. Dit resulteert in een BREAAM ”Excellent” beoordeling.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie

Reacties zijn gesloten.