Ørsted dingt mee naar Hollandse Kust (noord)

| 29 april 2020

© Ørsted

Ørsted doet mee aan de tender voor de Hollandse Kust Noord windzone. De deadline voor deze zone dat ruimte biedt voor de ontwikkeling van een windpark met een maximale capaciteit van 760 MW begon op 2 april en loopt morgen af.

De Deense ontwikkelaar geeft aan een sterk bod uitgebracht te hebben waarin de risico’s in een hoge mate beperkt zijn. Daarnaast zou het innovatieve technologieën bevatten die de steeds grotere hoeveelheden windenergie op zee in het Nederlandse energiesysteem helpen integreren. De Board of Directors van Ørsted heeft het definitieve investeringsbesluit voor het project al genomen.

Eerste turbine Borssele 1&2 levert elektriciteit
Als Ørsted de tender wint dan zou dit haar tweede offshore windpark in Nederland zijn. Op dit  moment bouwt het bedrijf al op 22 km uit de Zeeuwse kust het offshore windpark Borssele 1&2. De offshore bouwactiviteiten hiervoor zijn in januari 2020 begonnen. De eerste van in totaal 94 Siemens Gamesa 8 MW windturbines werd in het tweede weekend van april geïnstalleerd door DEME’s installatieschip SEA CHALLENGER. Sinds gisteren levert de ze de eerste elektriciteit aan het Nederlandse elektriciteitsnet. Borssele 1&2 wordt naar verwachting aan het einde van dit jaar operationeel.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.