Ørsted rondt bouw 200 MW onshore windpark in Kansas af

| 29 september 2023

Deens energiebedrijf Ørsted is gestart met de exploitatie van Sunflower Wind, een 200 MW onshore windpark in Marion County, Kansas, VS. Sunflower Wind is Ørsted’s 13e operationele windpark in de Verenigde Staten.

© Ørsted

Ørsted nam het project, dat voorheen Expedition Wind heette, in mei 2021 over. De bouw begon in 2022. Sunflower Wind zal gebruik maken van een nieuw verlichtingssysteem voor de detectie van vliegtuigen, zodat de nachtverlichting op de windturbines alleen knippert als er vliegtuigen worden gedetecteerd om de lichtvervuiling voor omwonenden te beperken.

Stroomafnamecontracten

Ørsted heeft bij dit project stappen gezet op het gebied van decarbonisatie van de toeleveringsketen door toegang tot hernieuwbare energie en gebundelde hernieuwbare energiecredits van Sunflower Wind te leveren aan negen bedrijven. In samenwerking met Schneider Electric heeft Ørsted stroomafnameovereenkomsten gesloten met Amcor, PepsiCo, Stryker, Citizens (25,8MW) en Walmart’s Project Gigaton cohort, waartoe Amy’s Kitchen, Great Lakes Cheese, The J.M. Smucker Co., Levi Strauss & Co. en Valvoline Global Operations behoren.

Ørsted zet zich in om zijn duurzame energieprojecten duurzaam te bouwen met als doel ervoor te zorgen dat alle projecten die het vanaf 2030 laat uitvoeren een netto positieve impact hebben op de biodiversiteit. In samenwerking met The Conservation Fund ondersteunt Ørsted vrijwillige inspanningen voor landbehoud voor maximaal 3.000 acres (ongeveer 12 vierkante kilometer) in de Flint Hills in centraal Kansas. Daarnaast werkt Ørsted samen met de Kansas Chapter van The Nature Conservancy (TNC) om nog meer land onder natuurbeschermingsovereenkomsten te herstellen.

Met Sunflower Wind heeft Ørsted nu 13 operationele windparken in de VS, die 832 MW opwekken in de Southwest Power Pool. In totaal heeft Ørsted momenteel bijna 6 GW aan onshore hernieuwbare energiecapaciteit in bedrijf of in aanbouw en streeft naar 17,5 GW aan onshore hernieuwbare energiecapaciteit wereldwijd tegen het einde van het decennium. Bron: Ørsted

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.