Ørsted verzekert zich van langetermijnfinanciering voor Borssele 1&2 met EIB-lening

| 29 september 2021
Borssele 1&2 offshore windpark

© Ørsted

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een lening van 500 miljoen euro ondertekend met Ørsted A/S ter ondersteuning van haar verhoogde CAPEX-programma voor hernieuwbare energieprojecten, en de afronding van de windparken Borssele 1&2 voor de Nederlandse kust met een langetermijntoezegging van de EIB.

“Wij zijn zeer verheugd over de toezegging van de EIB en de krachtige steun die zij toont voor de investeringen van Ørsted in de windparken Borssele 1 en 2 en in duurzame energie in het algemeen. Met deze lening heeft Ørsted zich verzekerd van langetermijnfinanciering voor het project, hetgeen een belangrijke voorwaarde is voor het slagen van onze ambitie om ’s werelds grootste producent van groene energie te worden,” zegt Vice President Kasper Kiim Jensen, Hoofd Treasury & Capital Planning bij Ørsted.

“De EIB heeft een lange geschiedenis als het gaat om de financiering van windenergie, van het O&O van de technologie tot de turbines en enkele van de grootste windparken in Europa, waardoor zij uiteindelijk heeft geholpen de prijzen voor windenergie omlaag te brengen”, aldus Kris Peeters, vicevoorzitter van de EIB. “Hernieuwbare energie zal aan belang blijven winnen naarmate we verder evolueren in de richting van volledige ontkoling. De EIB blijft zich inzetten voor de financiering van deze overgang en is blij de rol van Ørsted hierin financieel te kunnen ondersteunen.”

Borssele 1&2 omvat 94 windturbines van 8 MW van Siemens Gamesa. Het windpark, dat eigendom is van Ørsted en Norges Bank Investment Management (50/50), werd ruim een jaar geleden opgeleverd. Op 6 september van dit jaar werd gevierd dat het windpark een jaar operationeel is. De EIB heeft eerder geholpen bij de financiering van de offshore-verbinding van TSO TenneT. Bron: EIB

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.