Ponooc investeert in Lagerwey windturbines

| 29 juli 2016

Ponooc, het zelfstandig opererende investeringsfonds van Pon, investeert in windturbinefabrikant Lagerwey. Het betreft een minderheidsbelang. Windenergie past in de duurzame investeringsstrategie van Ponooc. 

Paul Zandstra, CEO Ponooc: “we zijn verheugd en trots dat we met ons fonds een bijdrage kunnen leveren aan de transitie naar duurzame energie. Lagerwey kan met zijn innovatiekracht en jarenlange ervaring uitgroeien tot een toonaangevende speler in de windindustrie.” Lagerwey wordt met de participatie van Ponooc in staat gesteld zijn groeiplannen versneld uit te voeren. Zo worden nieuwe prototypen van windturbines ontwikkeld en een nieuwe productiefaciliteit gebouwd.

Huib Morelisse, CEO van Lagerwey: “Deze investering versterkt onze basis en biedt ons de mogelijkheid onze ambities op het gebied van innovatie en kostenreductie van windenergie aanzienlijk sneller te realiseren. Met ons nieuwe L136 platform hebben we de grootste IECII windturbine in de markt ontwikkeld. Maar ook de techniek om windturbines te plaatsen, willen we verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld met de Lagerwey Kraan die in principe tot elke hoogte reikt en grote en zware hijskranen overbodig maakt.”

Over Ponooc
Ponooc is een investeringsfonds gericht op investeringen in duurzame energie en mobiliteit. Het huidige portfolio bestaat uit ondernemingen die o.a. actief zijn in battery storage, smart city solutions, geothermie, energie services en fietsdeel-concepten.

Over Lagerwey
Lagerwey is een Nederlandse ontwerper en producent van windturbines. Lagerwey staat voor kwaliteit en eenvoud en streeft naar een verdere verlaging van de kostprijs van windenergie. Het bedrijf levert al sinds 1979 schone windenergie.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.