SDE+ Najaarsronde geopend

| 29 oktober 2019

Vanochtend om 09.00 is de subsidieregeling Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) 2019 gestart. Voor deze najaarsronde is 5 miljard euro beschikbaar gesteld. De SDE+ kent 5 categorieën: biomassa, geothermie, water, wind (land, meer en waterkering) en zon.

Geïnteresseerden kunnen tot 14 november 17:00 uur inschrijven op deze subsidieronde. De subsidieaanvraag voor deze ronde geschiedt in 3 fases.

Fase 1 

Fasegrenzen hernieuwbare elektriciteit en/of warmte:   € 0,090 /kWh
Fasegrenzen hernieuwbaar gas:  € 0,064 /kWh

Aanvragers in de SDE+ najaar 2019 moeten een transportindicatie van de netbeheerder meesturen, waaruit blijkt dat transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor aangevraagd wordt. Ook nieuw in de najaarsronde is een uniform toestemmingsformulier voor de sinds 2011 verplichte locatie-eigenaarsverklaring.

SDE++
Dit is de laatste subsidieronde in de huidige versie. Vanaf 2020 zal de SDE++ intreden. De SDE++ maakt het mogelijk om naast hernieuwbare energieproductie ook andere emissiereductietechnologieën te stimuleren. Het kabinet streeft naar 49% CO₂-emissiereductie in 2030, zoals in het Ontwerp Klimaatakkoord is uitgewerkt.

 

Tags: , , , ,

Category: Subsidie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.