Sif, EEW SPC, EEW OSB en Bladt Industries leveren funderingen voor Borssele 1+2

| 29 oktober 2018

Ørsted heeft de leveranciers gekozen voor de monopiles en transition pieces voor windpark op zee Borssele 1+2. Sif en EEW SPC leveren allebei de helft van de 94 monopiles voor de Siemens Gamesa 8 MW-turbines. Bladt Industries en EEW OSB leveren 35 transition pieces. De overige 24 transition pieces worden later dit jaar gecontracteerd.

 

Henrik Egholm, EPC-directeur Borssele 1+2 van Ørsted: “Met Sif, EEW SPC, EEW OSB en Bladt hebben we een sterke mix van lokale en internationale leveranciers. We zijn erg blij om voor de eerste keer met SIF te werken. Het is een bekwame én ervaren Nederlandse leverancier, waar we nog niet eerder mee hadden gewerkt.”

 

Steven Engels, General Manager Continental Western Europe van Ørsted: “Het Borssele project ligt goed op schema. Met deze contracten hebben we het inkoopproces afgerond voor de belangrijkste, grote contracten. We hebben nu leveranciers voor de funderingen, turbines, kabels en de installatie van deze onderdelen en we hebben ook een onderhoudsbasis. Nu gaan we een nieuwe fase van het project in: het maken van de onderdelen en later de daadwerkelijke bouw van het windpark.”

 

Richard Jongen, commercieel directeur Wind van Sif: “Dit is de eerste keer dat Sif de funderingen gaat leveren voor een windpark van Ørsted. Met onze nieuwe assemblagefabriek en zeer modern diepzee kade op de Tweede Maasvlakte (haven van Rotterdam) is Sif ideaal gelegen en perfect uitgerust om de monopile funderingen efficiënt te produceren en af ​​te leveren. Sif is zeer verheugd om bij te dragen aan een succesvol windpark op zee voor de Nederlandse kust, zoals Borssele 1+2.”

 

Heiko Mützelburg, Managing Director en CEO van EEW SPC: “Met deze opdracht gaan we 2019 goed beginnen. En voor EEW OSB is het Borssele 1+2 windpark de eerste keer dat transition pieces buiten Groot-Brittannië worden geleverd. We danken Ørsted nogmaals voor de betrouwbare relatie die we in het verleden hebben opgebouwd.”

 

Lars Bender, vicepresident en hoofd Commercial & Sales van Bladt Industries: “We hebben de afgelopen tien jaar nauw samengewerkt met Ørsted bij het maken van funderingen en substations. Die samenwerking bevalt uitstekend en we zijn erg blij dat we die samenwerking nu ook voor het eerst in Nederland kunnen voortzetten.”

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.