Sif stelt investeringsbesluit voor uitbreiding uit en richt op lokale productie in de VS en Azië

| 29 juli 2022
Sif stelt definitieve uitbreidingsinvestering uit en richt op lokale productie in de VS en Azië

© Sif

Staalproducent Sif heeft besloten de definitieve investeringsbesluit voor een uitbreiding van de productiecapaciteit uit te stellen. Ondertussen richt het bedrijf zich op samenwerkingen voor lokale productiecentra in Azië en de VS. 

De definitieve investeringsbesluit voor de uitbreiding van de productiecapaciteit om zo de monopiles van de toekomst met grotere omvang te produceren stond oorspronkelijk gepland voor juli van dit jaar. Sif geeft aan aanzienlijke vooruitgang geboekt te hebben bij het bestuderen van de haalbaarheid van de uitbreiding van de productiecapaciteit voor offshore windfundamenten van ca. 220 tot 500kton per jaar. Het bedrijf geeft aan constructieve en exclusieve besprekingen te voeren met klanten voor een totale lanceercapaciteit van 400kton, waarbij het de bedoeling is deze zomer vaste contracten af te sluiten.

Deze besprekingen met klanten en andere relevante partijen, in combinatie met de onzekerheden als gevolg van de wereldwijde economische en geopolitieke situatie, vergen een langere periode voordat een definitieve investeringsbeslissing kan worden genomen. Dit heeft Sif doen besluiten de Oinvesteringsbeslissing uit te stellen tot een nader moment.

Lokale productie in Zuid-Korea

Tegelijkertijd blijft Sif in gesprek met potentiële partners voor lokale productievestigingen voor funderingen in Azië en de VS. Voor monopile funderingsprojecten in de Aziatische regio hebben Sif Holding NV (“Sif”) en GS Entec Corp (“GS”) uit Ulsan, Republiek Korea, onlangs een Kaderovereenkomst voor een Strategisch Partnerschap ondertekend, waarbij Sif voornemens is GS voor de Aziatische regio een 10-jarige wederzijdse exclusieve licentie te verlenen voor het gebruik van door Sif ontwikkelde en toegepaste technologie voor de productie van monopaalfunderingen en transitiestukken.

De in licentie gegeven technologie heeft betrekking op de omschakeling van de bestaande produktiefaciliteiten van GS in Ulsan tot een fabriek voor de vervaardiging van funderingen en Transition Pieces (TPs) voor monopiles, met de optie om in een later stadium een nieuwe fabriek elders in Korea te ontwikkelen. De licentie omvat zowel een vaste eenmalige licentievergoeding als een variabele vergoeding per geproduceerde en geleverde monopile fundering. Bron: Sif

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.