SSE Renewables en partners geven naam aan 2,6 GW drijvend offshore windpark bij Schotland

| 29 augustus 2022
SSE Renewables en partners geven naam aan 2,6 GW drijvend offshore windpark bij Schotland

Bron: SSE Renewables

Het Britse energiebedrijf SSE (Scottish and Southern Energy) Renewables en haar partners, het Japanse conglomeraat Marubeni Corporation en de Deense investeringsmaatschappij Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) hebben hun toekomstige drijvende offshore windpark bij Schotland de naam Ossian gegeven.

In januari 2022 wonnen de partners op de meest recente veiling van de Crown Estate Scotland de ontwikkelrechten voor een drijvende offshore windpark met 2,6 GW vermogen. Het windpark heeft nu officieel de naam Ossian windpark gekregen naar een oude befaamde Schotse leider.

Het te bouwen windpark strekt zich uit over een 858 km2 grote zeegebied in de Noordzee voor de kust van het Government Council Angus in het noorden van Schotland. De kust van Angus loopt van Dundee naar Aberdeen. De gemiddelde waterdiepte van de locatie is 72 m. Bij deze waterdiepte kunnen vaste fundamenten niet meer toegepast worden. SSE Renewables bezit 40% van de aandelen van het Ossian windpark en Marubeni en CIP elk 30%.

In de buurt van de locatie van het geplande Ossian windpark ontstaat op dit moment op 27 km van de kust ook het 1,1 GW offshore windpark Seagreen van SSE Renewables en partner TotalEnergies. Het Seagreen windpark zal in 2023 met vaste fundamenten in waterdiepten tot 59 meter opgeleverd worden. Daarmede wordt Seagreen het wereldwijd in het diepste water geplaatste offshore windpark met vaste fundamenten.

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.