Start ontmanteling Windpark Kats II

| 29 februari 2024

De ontmanteling van windpark Kats II is begonnen. Dit meldt energiecoöperatie Zeeuwind. De drie oude turbines aan de voet van de Zeelandbrug maken plaats voor drie nieuwe windturbines met meer vermogen.

Bron: Zeeuwind (op LinkedIn)

Windpark Kats II uit 2007 bestaat uit drie windturbines van het type Vestas V90 met elk een ashoogte van 85 meter en 3 MW vermogen. Deze week is een start gemaakt met de ontmanteling van de eerste windturbine. Als alles meezit, volgen komende week de twee andere windturbines, dit meldt Zeeuwind.

De drie windturbines maken plaats voor drie windturbines van het type 3 Nordex N149-5.7MW. Bij gereed zijn zal het windpark verder gaan onder een nieuwe naam, namelijk Windpark Oostzeedijk. Dit windpark is voor 50% in bezit van Zeeuwind en voor 50% in bezit van Camperwind.

Aannemer H4A is aangesteld om de infra, sloop, fundaties en elektrische werkzaamheden uit te voeren voor dit project. De funderingen voor de nieuwe windturbines zijn al gereed.

Naast het vervangen van de turbines werken de partners met een innovatief gesloten distributiesysteem, waarmee voldoende netcapaciteit is voor de elektriciteitsproductie van de nieuwe turbines en voor de nabijgelegen duurzame viskwekerij Kingfish en de recent aangekondigde samenwerking Holland Malt. Holland Malt zet met deze samenwerking bovendien de laatste stap op weg naar de opening van ’s werelds eerste emissieloze mouterij.

Zie video hierover:

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.