Stillstrom en North Star onderzoeken toepassing van offshore laad- en elektrificatieoplossingen voor SOVs

| 29 augustus 2023

Stillstrom, leverancier van innovatieve offshore laadoplossingen, en North Star, exploitant van offshore ondersteuningsschepen in het Verenigd Koninkrijk, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om de toepassing van offshore laad- en vaartuigelektrificatietechnologieën voor Service Operation Vessels (SOV’s) in de offshore windsector te versnellen.

Onder de voorwaarden van het MoU zal Stillstrom, een offshore laadboei concept ontwikkeld door Maersk Supply Service, haar uitgebreide ervaring in offshore laadinfrastructuur inzetten om te demonstreren hoe Stillstrom’s laadoplossingen de activiteiten van North Star’s groeiende SOV vloot ten goede kunnen komen. Met deze oplossingen kunnen de schepen hun accusystemen opladen met windenergie terwijl ze in het veld zijn.

North Star, met haar uitgebreide ervaring in offshore operaties, zal waardevolle inzichten verschaffen in de scheepsintegratie met de oplaadeenheden. Het bedrijf is toegewijd aan het onderzoeken van innovatieve technologieën en operationele praktijken die de overgang van de offshore industrie naar schonere en duurzamere activiteiten ondersteunen.

De samenwerking tussen Stillstrom en North Star betekent een gedeelde toewijding aan het promoten van duurzame en milieuvriendelijke praktijken binnen de offshore windindustrie. Door het combineren van hun expertise en middelen, zullen de twee bedrijven hybride en volledig elektrische schepen en laadoplossingen promoten bij offshore wind ontwikkelaars, waardoor koolstofarme operaties en verbeterde efficiëntie mogelijk worden.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.