Topwind lanceert nieuwe product-dienst combinatie: Enius

| 29 februari 2024

Topwind heeft onlangs officieel de lancering aangekondigd van hun nieuwste innovatie, een product-dienst combinatie genaamd Enius. Met Enius streeft Topwind ernaar om duurzame energieproducenten niet alleen efficiënter te laten produceren, maar ook het rendement te maximaliseren op de energiemarkt.

Het team van Enius ziet in de markt van duurzame energieproducenten (wind, zon en ook batterijopslag) dat kleinere producenten (<50 MW opgesteld vermogen) steeds hogere kosten riskeren als gevolg van onbalans. Dit terwijl deze producenten juist positief resultaat kunnen genereren uit flexibiliteit.

Door jarenlange ervaring op deze complexe markt is hier een unieke oplossing voor bedacht waarbij Enius een faciliterende rol vervult tussen de producent en de traditionele BRP. In de komende jaren zal het Nederlandse energiesysteem efficiënter gebruikt moeten worden. Hiervoor worden door marktpartijen steeds meer flexibiliteitsopties beschikbaar gesteld. Als energieproducent heb je de keuze, maar wil je wel regie en inzicht blijven houden. De markt beweegt, verandert en daarop moet je kunnen meebewegen.

Enius. Benut de dynamiek.

Flexibiliteit gaat niet alleen over het benutten van kansen op de energiemarkt, maar ook het efficiënt gebruik maken van het energienet door lokaal opwek en verbruik beter te managen. Dit vraagt om kennis van de techniek en kennis van de energiemarkt. Enius brengt deze twee werelden bij elkaar. Het team van Enius ziet steeds meer bedrijven worstelen met de beperkingen van ons energienet, terwijl de kansen soms enorm dichtbij liggen. Dit vraagt wel dat partijen samenwerken, er slimme sturing wordt toegepast maar ook onderling berichtenverkeer en daarmee de financiële impact is geborgd.

‘Ons strategisch advies en technische optimalisatie gaan hand in hand met de implementatie van slimme sturingstechnologie, waarmee je dagelijks geautomatiseerd inspeelt op de marktdynamiek en onbalanskosten effectief beheert én benut. Hierbij zien we dat bij onze early adopters gemiddeld 5-10% meer opbrengsten worden gegenereerd.’ – Martin van den Bosch, Business Developer van Enius

Bij Enius staan rendement, flexibiliteit, inzicht en wendbaarheid centraal en biedt het een complete oplossing die verder gaat dan technologie. De samenwerking met haar klanten zorgt ervoor dat het potentieel van de duurzame energie-investeringen volledige benut worden. Bron: Topwind Consultancy B.V.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Groene energie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.