Vertiwind vertical-axis prototype windturbine getest in Frankrijk

| 29 juli 2014

Windpower Montly meldt dat de eerste onshore prototype Vertiwind windturbine  2 MW, direct drive, vertical axis, is gebouwd en sinds mei dit jaar in het Zuiden van Frankrijk draait. Het project met zijn bijzondere turbinebladen werd in 2006 voor het eerst gelanceerd door Nenuphar, een  bedrijf mede-opgericht door Charles Smadja en Frederic Silvert.

Vertiwind ontwikkeld de windturbine in samenwerking met partners als EDF Energies Nouvelles en Technip welke verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van het platvorm, aansluitkabel en installatie. In 2017 zal het als pilot van 13 windturbines voor de kust van Port-Saint-Louis in Frankrijk worden gebouwd.
Het concept is in de loop der jaren hetzelfde gebleven. Door het lage zwaartepunt van de windturbine is deze stabieler. Het drijvende platform kan ook kleiner en dus goedkoper worden gebouwd en op de kade worden gemonteerd. Daardoor is een kostenreductie van 30% mogelijk in vergelijking met huidige offshore windturbines.

vertiwind1

Bijzondere verticale bladen Vertiwind windturbine

 

vertiwind

Vertiwind 2MW prototype 2014 getest in Zuid-Frankrijk

 

vertiwind2

Vertiwind Prototype 2013

 

vertiwind3

Vertiwind 35 kW prototype gebouwd 2011

 

Lees origineel bericht.

Bron: Windpower Monthly

Tags: , , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Groene energie, Offshore Windparken, Offshore windparken, Rotorblad, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.