Vestas levert turbines Windpark SwifterwinT op Land

| 29 december 2020

© Vestas

Nadat Windpark SwifterwinT op Land vorige week financial close bereikte is nu ook het contract getekend met de turbineleverancier. Vestas gaat 37 V162-5.6 MW-turbines leveren. De order heeft een totaal vermogen van 207 MW.

In Windpark SwifterwinT op Land, het onshore deel van het repowering project Windplanblauw, worden de huidige 46 turbines van verschillende turbinevarianten en merken vervangen door 37 nieuwe en efficiëntere turbines.

Vestas heeft een op maat gemaakte oplossing ontwikkeld met turbinevarianten van het EnVentus-platform. De oplossing bestaat uit 37 V162-5.6 MW-turbines met hubhoogtes van 136,5 en 168 meter. Volgens Nils de Baar, President van Vestas Northern & Central Europe, is het Vestas’ eerste grote EnVentus-project in Nederland.

Het contract omvat naast de levering, installatie en inbedrijfstelling van de windturbines, tevens een VestasOnline® Business SCADA-oplossing, waardoor de uitvaltijd van turbines wordt verminderd en daarmee de energie-output wordt geoptimaliseerd, en een service- en beschikbaarheidscontract van 25 jaar.

De oplevering van het project zal naar verwachting beginnen in het eerste kwartaal van 2022, terwijl de ingebruikname is gepland voor het vierde kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023.
De order draagt ​​bij aan het door Vestas geïnstalleerde windvermogen op land van meer dan 2 GW in het land.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.