Vestas presenteert onshore windturbine met 6,8 MW vermogen

| 29 november 2021
Vestas presenteert onshore windturbine met 6,8 MW vermogen

© Vestas

Vestas heeft haar EnVentus platform uitgebreid met een windturbinetype met het grootste vermogen voor een onshore windturbine, de V162-6.8 MW. Het vermogen van deze windturbine is variabel tussen 6,5 en 7,2 MW.

Met een rotordiameter van 162 m heeft Vestas niet de grootste rotor voor onshore windturbines. Hier is Siemens Gamesa lijstaanvoerder met een rotor van 170 m diameter. Voor de gepresenteerde nieuwe Enventus – windturbinetype zijn masten beschikbaar t/m 169 m.

Modulair gondelconcept

De V162-6.8 MW is gebaseerd op het nieuwe modulaire gondelconcept van Vestas. Daarbij is de gondel gesplitst in de hoofdgondel met het aandrijfsysteem en de zijgondel met converter en transformator. Om het transport van de gondeldelen zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn de afmetingen van beide gondeldelen afgestemd op gestandaardiseerde transportdimensies op de weg, het spoor en op zee.

Naast het Enventus platform in de 6 MW klasse voor onshore windturbines heeft Vestas nog twee onshore platforms voor windturbines in 2 MW – en 4 MW klasse. Het Enventus platform heeft twee belangrijke verschillen: een generator met permanente magneet en een medium speed aandrijfsysteem (twee- i.p.v, drietraps tandwielkast).

Het Enventus platform werd in 2019 geïntroduceerd. Op dit moment maken naast de recent aangekondigde V162-6.8 MW nog twee windturbinetypen deel uit van de platform: de V162 – 6.2MW en de V150-6.0MW.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windturbines

Reacties zijn gesloten.