Vestas richt een gezamenlijke organisatie op voor technologie, productie en toeleveringsketens

| 29 mei 2024

Het Deense windturbinebedrijf Vestas kondigde vandaag aan dat het zijn technologische organisatie (CTO) en productie- en inkooporganisatie (COO) samenvoegt tot één technologische en operationele organisatie (CTOO).

De verenigde CTOO-organisatie wordt de basis voor één bedrijfsbreed industrieel systeem binnen Vestas, daarbij gebruik makend van bouwstenen uit het huidige wereldwijde en regionale operationele model om de impact op de operaties te minimaliseren en de leveringen en projectuitvoering in 2024 veilig te stellen.

De CTOO-organisatie zal worden geleid door Vestas’ huidige Chief Technology Officer, Anders Nielsen. Vestas’ huidige COO, Tommy Rahbek Nielsen, heeft besloten om na meer dan 25 jaar bij Vestas te hebben gewerkt, mogelijkheden buiten Vestas na te streven. Rahbek Nielsenzal Vestas eind juni 2024 verlaten, na een overdracht van zijn verantwoordelijkheden.

Snellere ramp-up en industrialisatie

De verenigde CTOO-organisatie is volgens Vestas een natuurlijke volgende stap in de ontwikkeling van de organisatie.

Henrik Andersen, Group President & CEO: “(..) De verenigde CTOO-organisatie zal bijdragen aan een snellere ramp-up en industrialisatie binnen Vestas en de industrie door het vereenvoudigen van interfaces, samenwerking en het versterken van onze end-to-end aanpak. Ik ben erg blij dat Anders Nielsen ermee heeft ingestemd om de industrialisatie van Vestas verder te leiden, en ik wil Tommy Rahbek Nielsen bedanken voor zijn ongelooflijke bijdrage aan Vestas gedurende meer dan 25 jaar. In zijn rol als COO was Tommy van cruciaal belang om Vestas draaiende te houden tijdens de pandemie, en hij heeft uitstekend werk verricht door onze COO-organisatie op een zodanig niveau te brengen dat we de volgende stap kunnen zetten ten gunste van Vestas.”

De oprichting van de CTOO-organisatie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 volledig zijn geïmplementeerd en alleen gevolgen hebben voor de hogere managementfuncties en geen herstructureringen op operationeel niveau met zich meebrengen. Bron Vestas (Quote vertaling vam het origineel in Engels)

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.