Vooraankondiging aanbesteding voor certificering van locatiekarakteriseringsstudies voor Nederwiek en Doordewind

| 29 mei 2023

Vooraankondiging aanbesteding voor certificering van locatiekarakteriseringsstudies voor Nederwiek en DoordewindRVO heeft een vooraankondiging gedaan van een aanbesteding voor het uitvoeren van de certificering van de verschillende locatiekarakteriseringsstudies naar bodem- en wind & watercondities die zullen worden uitgevoerd voor de Windparkzone Nederwiek en de Windparkzone Doordewind.

RVO is belast met de voorbereiding en verzameling van alle karakteriseringsgegevens van de locatie die commerciële ontwikkelaars nodig hebben om een concurrerende bieding voor te bereiden voor het verkrijgen van een vergunning voor de ontwikkeling van windparken binnen de windparkzone Nederwiek en de windparkzone Doordewind.

Doordewind en Nederwiek zijn twee van de drie windparkzones die in maart 2022 door de Nederlandse regering zijn aangewezen.

Als onderdeel van de toekomstige aanbestedingen voor vergunningen zullen de ontwikkelaars informatiepakketten ontvangen waarin gedetailleerde gegevens en informatie over de offshore locaties zijn opgenomen. Gedetailleerde informatie over de bodem- en wind- en watercondities op de locaties zal deel uitmaken van dit informatiepakket.

Het doel van deze aanbesteding is om een inschrijver te contracteren voor de certificering van de verschillende locatiekarakteriseringsstudies naar bodem- en wind & watercondities die zullen worden uitgevoerd in de twee windparkzones.

De verwachte publicatie van deze aanbesteding is rond 24 juni 2023. De verwachte start van het contract is in november 2023. Bron: Tenderned

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.