Wereldrecord poging voor de wind

| 29 september 2014

Op 5 oktober tijdens Festival “de Oversteek” zullen Project A15 en coöperatie Windpower Nijmegen een recordpoging doen om het Guiness Book of Records te halen met een enorme menselijke windmolen. “Op die dag staat de festivallocatie ‘Landgoed de Doornik’ helemaal in het teken van wind. Project A15 en coöperatie WindpowerNijmegen organiseren verschillende activiteiten voor jong en oud rondom dit thema.
Als statement vóór windenergie gaan Project A15 en coöperatie WindpowerNijmegen de uitdaging aan om een nieuw record te vestigen voor het Guiness Book of Records. Ze roepen zoveel mogelijk mensen op om werelds grootste levende molen te vormen. De wereldrecordpoging vindt plaats op 5 oktober om 12.00 uur in Nijmegen-Lent, vlakbij restaurant Sprok. Naar verwachting zal in de periode 2016-2017 bij Nijmegen een windpark met vijf windmolens gerealiseerd worden. Het windpark levert voldoende energie op voor 8.500 huishoudens.

Coöperatie WindpowerNijmegen is de initiatiefnemer van dit windpark dat langs de A15 in Nijmegen Noord gebouwd zal worden. Inwoners uit de regio wordt de gelegenheid geboden om te investeren in de molens en zo mede-eigenaar te worden van het windpark. Tijdens het festival kunnen bezoekers zich laten informeren over het windpark en ook al lid worden van de coöperatie.

Meer dan alleen milieuwinst

Windmolens zijn niet alleen goed voor ons milieu, ze kunnen ook andere voordeel opleveren. Steeds meer windmolenparken zijn gezamenlijk bezit, bijvoorbeeld van een coöperatie. De opbrengst van zo’n park kan in een speciaal fonds worden gestort voor het opknappen van buurthuis of voor een nieuwe speelplaats. Ook is het mogelijk om af te spreken dat de omwonenden of de eigenaren extra korting op hun stroomrekening krijgen. Project A15 stimuleert dat omwonenden op tijd bij plannen voor toekomstige windparken worden betrokken én dat ze mee mogen beslissen over over wat er met de opbrengst gebeurt.

Levende Molen

Bron: Project A15 en cooperatie Windpower Nijmegen

 

Tags: , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.