Wijchen krijgt 6 windmolens

| 29 april 2014

De gemeente Wijchen heeft haar zin gekregen. Voor 2020 wordt de strook langs de A50 (tussen Noftrik en Hernen) volgebouwd met een zestal nieuwe windturbines die een gezamenlijk vermogen hebben van 14,4 MW. Dus de locaties bij bedrijventerrein Bijsterhuizen & langs de A73 (recreatiegebied Berendonck) zijn afgevoerd van het lijstje. Het besluit is door Gedeputeerde Staten genomen omdat er lokaal draagvlak voor windenergie is. 

De gemeente Wijchen was tegen recreatiegebied Berendonck vanwege een komst van een saunacomplex. Tevens bleek uit onderzoek van de provincie dat de aanwezigheid van bebouwing (Dukenburg) en een gasleiding en het ontbreken van veel wind, de plek minder geschikt maken.

De gemeenten Beuningen en Heumen krijgen op zijn vroegst pas na 2020 te maken met windmolens langs ‘hun’ snelwegen, zo is besloten. Er zijn daar mogelijkheden langs de A73 (Beuningen) en de A50 bij Malden. De provincie heeft ook een strook langs de A73 bij het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt in het vizier als windmolen-locatie.

wijchen

Bron: De Gelderlander

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.