Windpark Botlek moet weg

| 29 juli 2014
“Dit zei de rechter onlangs”, aldus  Marius van Vuren van XLWind die de overlast betreurt, maar zich aan alle regels houd. “En hier moeten we het mee doen.” De bewoners zetten de strijd voort om het windpark langs het Hartelkanaal die naast groene energie ook irritatie bij omwonenden opwekt, weg te krijgen.
Hij beaamt dat de bewoners ‘zeer ontstemd zijn’. “We doen echter alleen waarvoor we een vergunning hebben”, laat van Vuren weten. Bij het exploiteren van het windmolenpark houdt zijn bedrijf naar eigen zeggen zoveel mogelijk rekening met de omgeving.

Momenteel loopt er nog een rechtszaak tegen de gemeente Rotterdam. Inzet is het vernietigen van de vergunning die XLWind heeft gekregen om de windmolens te mogen exploiteren. “Onze inzet is en blijft dat die dingen weg gaan”, zegt Twigt strijdlustig.  De gemeente Rotterdam laat namens de DCMR weten de situatie nauwgezet in de gaten te houden. Een kanttekening bij de vele klachten is dat sommige bewoners meerdere melding hebben gedaan, aldus de gemeente.

windpark botlek hartelkanaal

Bron: Weekkrant

 

Tags: , , , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.