Windpark Hellegatsplein spectaculair geopend

| 29 januari 2016

Gisteren is op een spectaculaire wijze windpark Hellegatsplein op Goeree-Overflakkee met jaarlijks in totaal 41Mwh groene stroomopbrengst officieel in gebruik genomen. Een waaghals abseilde met de vlag van energieleverancier Qurrent van de top van de windturbine en sprong zo onder toezicht ook van veel belangstellenden naar beneden. De vier windturbines type Alstom ECO 100 gaan stroom opwekken, genoeg om voor 8.000 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien.

Het bijzondere van dit windpark is dat het in handen is van ruim 60.000 leden. Meer als 7.000 klanten hebben al een participatie in de windmolens. In 2014 kwam Qurrent als nieuwe groene energieleverancier op de markt en stimuleert klanten zelf stroom op te wekken wat ze ook zelf verbruiken. Dit kan via een windpark, zonprojecten en collectieve inkoopacties.

Qurrents directeur Klatten: “De opening van het windpark is een nieuwe mijlpaal in de korte geschiedenis van Qurrent. De snelle groei is het bewijs dat onze klanten enthousiast zijn over het geheel nieuwe bedrijfsmodel, de visie en de doelstellingen van Qurrent. Klanten zien dat de traditionele energiebedrijven jarenlang enorme winst hebben gemaakt op de levering van fossiele energie en daarmee de weg naar nieuwe duurzame energie in de weg staan. We zijn er nog lang niet, maar het succes bewijst dat we op de goede weg zijn.”

Bron: Qurrent

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.