Windturbines 8 MW van windpark Burbo Bank zijn vorige week in werking gesteld

| 29 mei 2017

Windpark Burbo Bank Extension, een nieuw offshore windpark welke stroom opwekt voor 230.000 huishoudens is vorige week voor de kust van Liverpool officieel geopend. Dit is het eerste windpark ter wereld welke de Vestas V164-8.0 MW windturbines gaat gebruiken. Het windpark is een joint venture tussen Dong Energy (50%) en zijn partners PKA (25%).

 

Zelfs één windturbine  produceert meer energie dan het gehele offshore windpark Vindeby, ‘s werelds eerste offshore windpark welke Dong Energy 25 jaar geleden in Denemarken bouwde. Henrik Poulsen, DONG Energy Chief Executive Officer, vertelt: Burbo Bank Extension  laat duidelijk de snelle innovatie zien van de offshore windenergie.

Minder dan 10 jaar geleden gebruikten wij bij de bouw van Burbo Bank I Siemens 3.6 MW windturbines. In korte tijd is de capaciteit van de windturbines meer dan verdubbeld in capaciteit. Wanneer we op deze manier doorgaan zullen de elektriciteitskosten  van offshore windturbines gereduceerd worden en dat helpt de offshore windenergie industrie om op deze voet door te gaan.

Lees meer

Tags: , , , , , , , ,

Category: Electriciteit, Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.