229 miljoen euro subsidie Zeewolde

| 30 december 2010
bron: Agentschap

In de gemeente Zeewolde op de zuidelijke punt van Flevoland, de ‘Zuidlob’, komt een groot windpark. Er is een subsidie van maximaal 229 miljoen euro aan het project verleend op grond van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Het windpark bestaat uit 36 windturbines die in 3 rijen van 12 geplaatst worden. Het vermogen van het toekomstige park is 122,4 MegaWatt, genoeg om ruim 90.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Zuidlob Wind, een samenwerkingsverband van boeren uit het gebied en Nuon Duurzame Energie, realiseert en exploiteert het park. De verleende subsidie is een maximum.

De daadwerkelijke hoogte van de subsidie is afhankelijk van de toekomstige productie en elektriciteitsprijs. De subsidie wordt in 15 jaar tijd uitgekeerd. Agentschap NL, uitvoerder van de regeling, heeft de subsidieaanvraag beoordeeld en Bureau Energieprojecten, onderdeel van Agentschap NL, speelde een coördinerende rol bij de vergunningenverlening.

Category: Subsidie, Windparken

Reacties zijn gesloten.